Bookman verlichting

 

Het merk Bookman

Bookman creëert inspirerende zichtbaarheidsproducten met een esthetisch randje voor fietsers, hardlopers en voetgangers die moeten zien en gezien worden. Met veel aandacht voor details, kwaliteit en veiligheid heeft het ontwerp één doel: iedereen zichtbaar maken in het verkeer en ongevallen voorkomen.

“Veiligheid hoeft niet saai te zijn. We hebben een missie om levens te redden en iedereen zichtbaar te maken in het verkeer. En om dat te bereiken, zijn we ervan overtuigd dat we producten moeten maken die mensen oprecht graag gebruiken. ”

Bookman, gevestigd in Stockholm, Zweden, put uit het erfgoed van Zweedse veiligheidsbewuste merken, maar vindt ook inspiratie in de tradities van minimalistisch, functioneel Scandinavisch design en innovatieve technologie. En, afkomstig uit het land van de poolnachten, met 24 uur duisternis, moet elk product aan de hoogste normen voldoen.

Het verhaal van Bookman

Het verstrekken van gratis fietsverlichting voor alle studenten; dat was de eerste incarnatie van Bookman. De oprichters van Bookman, David Axelsson en Victor Kabo ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie industriële engineering en management aan de Universiteit van Linköping, een wederzijdse passie voor ondernemerschap die hen en een paar gelijkgestemden bij elkaar bracht.
Tijdens lange uren discussiëren over zakelijke concepten realiseerden ze zich dat de hele faculteit van de universiteit zonder voldoende verlichting door de campus en de stad fietste. Het was een scenario waaraan ze zelf ook schuldig waren, dus besloten ze er iets aan te doen. De oplossing werd een lokale verkeersveiligheidscampagne genaamd Studentlyset (the Student’s Light), die gratis fietsverlichting uitdeelde aan de universiteit. De campagne evolueerde al snel naar een landelijke bewustmakingscampagne, waarbij meer dan 50.000 lampen werden weggegeven aan studenten.

Na het afronden van hun studie verhuisden ze naar Stockholm en begonnen ze te werken aan wat Bookman zou worden, waarbij ze de hulp inschakelden van een productontwerper. Ze wilden een eigen merk voor fietsaccessoires creëren dat zich richtte op het ontwerp en de bruikbaarheid van de producten. Als een natuurlijk verlengstuk van het werk dat ze op de universiteit begonnen, was hun eerste concept eenvoudig: een fietslamp maken die niet saai was.

In 2011 werden de eerste lampen van Bookman gelanceerd: kleurrijk, minimalistisch en functioneel, gericht op de stadsfietser en designliefhebbers. Sindsdien zijn Bookman-producten omarmd door onder meer MoMA, Colette, Merci, Selfridges en Paragon Sports, en zijn productportfolio is uitgegroeid tot draagbare verlichtings- en zichtbaarheidsproducten voor dagelijks gebruik, niet alleen voor de fietsersgemeenschap.

In 2018 werd Bookman Bookman Urban Visibility, een weerspiegeling van zijn groeiende missie om ervoor te zorgen dat iedereen zichtbaar en veilig kan zijn zonder in te boeten aan stijl.

        c