Lumos fietshelmen

Lumos fietshelm met verlichting, richtingaanwijzer en remlichten

Over het dragen van een helm op de fiets zijn we het volgens mij allemaal eens, maar waarom niet ook functionele mogelijkheden aan een helm toevoegen? Als je die helm toch op hebt, kan hij net zo goed aangeven welke richting je opgaat of dat je remt, toch? Dat dachten in ieder geval de ontwikkelaars van Lumos: een fietshelm met remlicht en richtingaanwijzer.
De Lumos helm is voorzien van een aantal leds. De voorkant van de helm heeft 10 heldere witte leds. De achterkant heeft 16 leds in de kleur rood. 16 oranje leds voor de richtingaanwijzers.
Dit zorgt ervoor dat je goed opvalt op de weg.
De helm kan via bluetooth verbonden worden met je telefoon. Een connected helm met een app dus. Via bluetooth wordt de verbinding opgezet. Je kan met behulp van de app instellingen wijzigen en ook het batterijpercentage zien van zowel de helm als de afstandsbediening. Mocht er in de toekomst weer nieuwe software beschikbaar komen voor de helm dan is deze via de app bij te werken.
De helm is tevens voorzien van een intelligente accelerometer sensor. Deze sensor registreert of je snelheid afneemt. Zodra je snelheid mindert, licht de gehele achterkant van de helm op. Remlichten voor op de fiets dus. 
De stuur afstandsbediening is klein, onopvallend, waterbestendig en gemakkelijk te verwijderen. Je hoeft de batterij van de afstandsbediening een keer in de paar maanden op te laden.
De levensduur van de helm batterij is ongeveer 6 uur op de knipperende modus en 3 uur in de vaste modus en is in ongeveer twee uur weer volledig opgeladen.
Het gewicht van de Lumos helm is 440gram
De helm wordt geleverd inclusief stuur afstandsbediening en USB-lader. De Lumos helm is uiteraard volledig getest op veiligheid en voldoet aan de Europese en Amerikaanse veiligheidseisen. Eind vorig jaar is Lumos begonnen met het leveren van de eerste helmen. Nu zijn ze te koop via onze webshop (Erixoutdoor.com) in de kleuren Cobalt Blue, Charcoal Black en Pearl White. Momenteel leverbaar in één maat. Lumos is bezig met de ontwikkeling van meerdere maten en de integratie van MIPS.
www.erixoutdoor.com