GRÜNBAG veganistische Deense tassen

Grünbag schoudertas

grünBAG-tassen zijn milieuvriendelijk en duurzaam. We werken aan een groenere toekomst met de nadruk op recycling. Daarom besteden we veel aandacht aan de dingen die onze samenleving anders als een wegwerpproduct beschouwt. Het resultaat is een kleurrijke collectie grünBAG tassen die voor iedereen een uniek en milieuvriendelijk alternatief biedt.

90% van alle materialen die we bij grünBAG gebruiken, zijn gerecyclede materialen. We werken altijd aan een zero waste-aanpak in ons bedrijf en zijn constant op zoek naar nieuwe duurzame materialen. Onze focus ligt zowel op het hergebruik van materialen als op een klassiek, eenvoudig ontwerp voor alledaags gebruik.

Tegenwoordig bieden we onze kleurrijke collectie aan voor wie waarde hecht aan duurzaamheid en kwaliteit. Onze rugzakken zijn gemaakt van waterdichte materialen en zijn perfect voor elke gelegenheid. Onze grünBAG tassen zijn daarom geschikt voor elk avontuur.

We streven er altijd naar om op een creatieve manier alternatieve en duurzame materialen in onze tassen te integreren. Elk materiaal wordt op zijn potentieel getest en gebruikt voor producten als tassen, etuis of sporttassen. Elk van onze grünBAG-tassen is uniek en we zijn er erg trots op.

Veganistische tassen – is het een nieuwe trend?
We hopen het.

Je zou je kunnen afvragen “Wat is er zo geweldig aan veganistische tassen?” – en het antwoord zou zijn – alles. Alles, want vegan betekent wreedheidvrij en laat miljoenen dieren gelukkig leven zonder voor hun huid te worden geslacht.

In feite worden elk jaar ongeveer 1 miljard dieren grootgebracht en gedood, alleen voor hun huid. De meesten van ons zijn geneigd te denken dat leer slechts een bijproduct is van de vleesindustrie (dat de huid werd gebruikt van die dieren die voor vlees werden gedood). Helaas is de realiteit anders en is de leerindustrie net zo schadelijk als de vleesindustrie, omdat ze allebei dieren fokken voor verschillende doeleinden.

Door voor veganistische tassen te kiezen, voorkom je vervuiling

Behalve dat deze arme dieren op onmenselijke manieren worden verwond en geslacht, heeft het ook enorme hoeveelheden water, energie en land nodig om ze te kweken en het leer te vervaardigen. De vervuilingsfactor is hier significant, omdat de intensieve veeteelt verantwoordelijk is voor bijna een vijfde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. En het vervuilt ook op vele andere manieren zoals dierlijk afval, chemische producten, enz. Bovendien zou de honger in de wereld kunnen worden verminderd als de fokkerij zou worden verminderd, omdat we veel maïs en sojabonen zouden besparen die nu aan dieren worden gevoerd.

Veganistische tassen voor een groenere toekomst

Leren tassen kopen betekent het ondersteunen van deze massale fokkerij en de negatieve effecten die het heeft. Daarom zijn veganistische tassen een betere keuze voor een groenere toekomst.

Bij grünBAG zijn we gefocust op het produceren van hoogwaardige veganistische tassen die lang meegaan. Maar het belangrijkste is dat we het op een milieuvriendelijke manier willen doen, daarom wordt 90% van de materialen die we gebruiken gerecycled of ge-upcycled.

We werken er hard aan om een ​​afvalvrije aanpak in ons bedrijf op te nemen. We hopen andere bedrijven te inspireren om de bruikbaarheid van de dingen die we weggooien te heroverwegen en recycling te overwegen. Ontdek hier grünBAG veganistische tassen

Recycling en creatief ontwerp

Met een groot hart voor recycling en creatief ontwerp besloot grünBAGs oprichter en ontwerper Helen Leegaard om een ​​groene reis te beginnen. Helen stak haar ziel in het project om industriële materialen te hergebruiken die voor het afval bestemd waren, en begon met de transformatie van afval in hoogwaardige tassen.

Tegenwoordig biedt onze kleurrijke collectie tassen een uniek alternatief voor diegenen die op zoek zijn naar zowel design als duurzaamheid. Onze tassen zijn gemaakt van zeer duurzame materialen die bestand zijn tegen industriële slijtage en gedijen goed bij dagelijks gebruik. Ze zijn daarom perfecte metgezellen voor uw levensavonturen.

          

Bij grünBAG heroverwegen we de bruikbaarheid van de anderen die worden weggegooid. We werken aan een groenere toekomst met meer bedachtzaamheid en recycling. Deze reis delen we graag met je.

GRüBAG-materialen en waar ze vandaan komen

Het doel van grünBAG is om tassen van hoge kwaliteit te maken die lang meegaan. We gebruiken alleen duurzame materialen om toekomstig afval te verminderen. We willen de bruikbaarheid van de dingen die we weggooien heroverwegen.

Bijgevolg is 90% van alle materialen die we bij grünBAG gebruiken ofwel hergebruikt ofwel duurzaam ingekochte materialen. We werken er hard aan om een ​​afvalvrije aanpak in ons bedrijf op te nemen. Onze voortdurende focus is om afval te hergebruiken en nieuwe creatieve manieren te vinden om verspilling in onze productie te voorkomen.

Wie maakt onze tassen, onder welke voorwaarden en waar

Onze producten worden momenteel met de hand gemaakt in ons atelier in het hoofdkantoor van grünBAG. Voor grotere opdrachten, die verder reiken dan onze capaciteit (meestal binnen het B2B-gedeelte van ons bedrijf), besteden we ons werk uit aan een kleine groep riolen in Polen. Dit atelier in Polen heeft de juiste machines om met ons soort materiaal te werken.

Verder ligt de Poolse locatie dichtbij onze eigen faciliteiten. We maken vaak een reis naar Polen om zowel de kwaliteit als de arbeidsomstandigheden voor onze riolen te waarborgen.

De fabriek in Polen is een Deens bedrijf, met Deense leiding