Persberichten

Artikel geplaatst door Style Cowboys op 09-10-2020

https://www.stylecowboys.nl/fashion/veganistische-deense-grunbag-tassen-zijn-gemaakt-van-vrachtwagenzeil

Veganistische Deense GRÜNBAG tassen zijn gemaakt van vrachtwagenzeil

Veganistische Deense GRÜNBAG tassen zijn gemaakt van vrachtwagenzeil

Vanaf deze maand zijn de duurzame tassen van de populaire Deense tassenfabrikant GRÜNBAG uit Denemarken ook in Nederland te koop bij Erixoutdoor. De tassen zijn gemaakt van gerecyclede restmaterialen afkomstig van diverse bronnen zoals vrachtwagenzeilen, banners, tenten, plastic drankflessen en reddingsboten. Hergebruikte en robuuste materialen dus en bovendien weersbestendig. Gelukkig zijn ze niet vergeten dat een praktisch en mooi design heel belangrijk is. Want de tassen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn tof om te zien en heel geschikt voor het Nederlandse weer.

Grunbag tas

Milieuvriendelijk geproduceerd

De tassen zijn niet alleen gemaakt van duurzame materialen, ze zijn bovendien milieuvriendelijk geproduceerd. Er wordt door het merk hard gewerkt aan een zogenaamde afvalvrije aanpak voor het bedrijf. GRÜNBAG heeft als missie om de verspilling van materialen zo klein mogelijk te houden en oude materialen een nieuwe bestemming te geven. Hiermee willen ze bovendien andere bedrijven inspireren om de bruikbaarheid van de weggegooide materialen mee te nemen in een nieuw recycleproces.

Alle tassen van GRÜNBAG zijn uniek en veganistisch. De rugzakken zijn verkrijgbaar vanaf € 128,-.

GRUNBAG veganistische tas


Persbericht

GRÜNBAG duurzame tassen van vrachtwagenzeil

7 oktober 2020

Vanaf oktober zijn de producten van een populaire tassenfabrikant GRÜNBAG uit Denemarken in Nederland leverbaar.
Erixoutdoor, heeft per 1 oktober de producten van GRÜNBAG aan zijn portfolio toegevoegd.

De tassen van GRÜNBAG zijn gemaakt van recyclede restmateriaal afkomstig van diverse bronnen zoals vrachtwagenzeilen, banners, tenten, plastic drankflessen en zelfs van reddingsboten. Deze restmaterialen zijn gemaakt om extreem duurzaam en weerbestendig te zijn, dus waarom zou u gebruikte en overtollige materialen die anders zouden worden weggegooid niet opnieuw gebruiken om duurzame en weerbestendige tassen te maken?

De GRÜNBAG tassen zijn waterdicht, licht en onderhoudsarm.
De tassen met de hand gemaakt in Denemarken door de oprichter en twee her-ontwerpers.
Het GRÜNBAG -team bestaat uit slechts zes mensen, waardoor ze ervoor kunnen zorgen dat iedereen een eerlijk loon krijgt.

Veganistische tassen voor een groenere toekomst.

Leren tassen kopen betekent het ondersteunen van massale fokkerij en de negatieve effecten die het heeft. De veganistische tassen zijn nu een betere keuze voor een groenere toekomst.

Bij GRÜNBAG zijn ze gefocust op het produceren van hoogwaardige veganistische tassen die lang meegaan. Maar het belangrijkste is dat ze het op een milieuvriendelijke manier willen doen, daarom wordt 90% van de materialen die we gebruiken gerecycled of geupcycled. Normaal worden deze (rest)materialen weggegooid of verbrand. Door gebruik te maken van deze grondstoffen verminder je tevens de CO2 uitstoot. Dat is de missie van GRÜNBAG, minder verspilling en oude materialen een nieuwe bestemming geven.

Er wordt hard gewerkt om een ​​afvalvrije aanpak in het bedrijf op te nemen. Hoe fantastisch zou het zijn, dat er andere bedrijven worden geïnspireerd om de bruikbaarheid van de materialen die weg gegooid worden mee te nemen in een nieuw recycle proces te overwegen.

GRÜNBAG, stijlvolle, ethisch gemaakte, veganistische en milieuvriendelijke tassen.  Ze hebben ook een selectie schoudertassen en reistassen gemaakt van gerecyclede materialen.

Over Erixoutdoor
Erixoutdoor vertegenwoordigd een aantal merken in Nederland waaronder GRÜNBAG
Meer informatie over Erixoutdoor vindt u op de website www.erixoutdoor.com

Erixoutdoor is ook te volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

 

Nieuw bij Erixoutdoor: Het Zweedse trailrunning merk Icebug


11 december 2014 – Vanaf januari2015 zijn de trailrunning schoenen van het populaire Zweedse merk Icebug ook inNederland verkrijgbaar. Erixoutdoor, distributeur van diverse specialistische outdoormerken,heeft per 1 december 2014 het trailrunning merk Icebug aan zijn portfoliotoegevoegd.

Icebug nu ook in Nederlandverkrijgbaar
De Zweedse schoenenfabrikant Icebug is sinds 2001 is gespecialiseerd inschoenen waarmee je op gladde ondergronden niet uitglijdt. Icebug wordtmomenteel al verkocht in Scandinavië, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk,Polen, Amerika en Canada. In Zweden is Icebug marktleider op het gebied van‘traction footwear’, oftewel schoenen met uitstekende grip in modderige, besneeuwdeen/of gladde ondergronden. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 160.000 paarschoenen verkocht. Ook de snel groeiende groep trailrunners in Nederland hoeftvanaf nu niet meer te vrezen dat ze hun sport in de winter niet meer kunnenbeoefenen.

Dynamic studs zorgen voor gevoelvan vrijheid
Met een unieke rubber samenstelling die voor uitstekende grip zorgt en dezogenaamde ‘smart studs’, noppen die zich vormen naar de oppervlakte waar je oploopt, geven de schoenen van Icebug je dezelfde vrijheid om te bewegen als opeen normale ondergrond. Zelfs op een ijsbaan geven ze voldoende grip. Hoeharder je loopt en hoe meer druk je uitoefent, hoe beter je grip op deondergrond is.

Icebug is een merk met een missie
Icebug is vastberaden met haar (hard)loopschoenen een positieve bijdrage televeren aan de wereld. Icebug is een klein bedrijf en levert ondanks de groeidie ze doormaken uitstekende kwaliteit met behoud van integriteit en passievoor het product.

De doelstelling van Icebug is om in 2020 een miljoen paar schoenen tehebben geproduceerd. De motivatie hierachter is niet zozeer de groei zelf, maarhet effect van een miljoen mensen die met deze schoenen nog meer genieten vanhet buiten kunnen sporten: “We’re sure that it improves the quality of their livesat least a little bit.”

Over Erixoutdoor
Erixoutdoor vertegenwoordigd de volgende merken in Nederland:
Ashmei ( hardloopkleding) Summit Worldwide (frameloze skibrillen), Resoxx Tubes(compressiekousen), GoMotion Gear (veiligheidsproducten) en Nordenmark(navigatiehulpmiddelen). Meer informatie over Erixoutdoor en zijn merken vindtu op de webiste
http://www.erixoutdoor.nl.

Erixoutdoor is ook te volgen op Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram.

Ashmei “De beste hardloopkleding ter wereld”
PURMEREND – Erixoutdoor – Ashmei®, het jonge Britse merk is nieuw in Nederland.
Dat hardlopen populair is in Nederland weten we allemaal, maar intussen wordt de kleding die we dragen ook steeds belangrijker en functioneler.  Steeds meer fabrikanten komen met nieuwe technische materialen. Zo komt Ashmei® met een combinatie van Merinowol en Carbon.

Ashmei® gebruikt natuurlijke vezels zoals Merinowol als basis voor hun kleding. Strakke designs met basiskleuren zwart, rood en wit.  Lichtgewicht, perfecte pasvorm en mooie details zoals effectieve reflectiematerialen om op te vallen in het donker. Het beeldkenmerk van Ashmei® (een streep) die op alle producten op de rug te zien is. De missie van Ashmei® is simpel , running kleding ontwikkelen met alleen hoogwaardige materialen van de allerbeste kwaliteit. Dit heeft Ashmei® bereikt door hun “mission statement” en dat is om niet te kijken naar de prijs maar naar de tevredenheid van het product en eindgebruiker. Het eind resultaat is totaal uniek, Ashmei® ziet eruit als geen ander en presteert als geen ander.

Ashmei® heeft meer dan 18 maanden gewerkt aan het fine-tunen van de toegepaste materialen. Door de combinatie van Merinowol en Carbon ontstond de perfecte sportkleding. Super licht van gewicht, slijtvast en een enorm draagcomfort. Merino en Carbon reguleert je lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat je het warm hebt wanneer het koud is en koel als het warm is. Het “Ultimate softshell sportjack” is gemaakt van materiaal dat 3x beter ademt dan het allerbeste laminaat. Het stopt de regen en houdt je voor zeker 45 minuten droog. Het “Ultimate softshell sportjack” is aan de voorkant voorzien van softshell materiaal, aan de achterzijde is gebruik gemaakt van Merino stretch stof die ervoor zorgt dat de overtollige warmte wordt afgevoerd. Het voelt dus niet klam en vochtig aan tijdens het sporten.

De basis van alle producten is Merinowol (100% natuurlijk), dat met z’n eigenschappen perfect is voor het fabriceren van sportkleding. Door de fijne structuur is het heel zacht, kriebelt niet en door de natuurlijke kenmerken blijft het soepel en krimpt niet in de was. Na lange test procedures van Ashmei® had de kleding geen nare zweetgeuren opgenomen. Door deze eigenschappen heeft Ashmei® gekozen voor dit materiaal om hun exclusieve sportkleding te fabriceren.
Ashmei® is perfecte kleding voor het beoefenen van uw favoriete sport en kan zeker als vrijetijd kleding gedragen worden. Ashmei® werkt constant aan het ontwikkelen van hun producten en heeft inmiddels een groot assortiment met zowel dames als heren (sport) kleding.
Erixoutdoor is distributeur voor Ashmei Benelux. Voor meer informatie bezoekt u www.erixoutdoor.com

Een van de snelste lens wisselsystemen ter wereld voor Summit Evolve ski goggles.
PURMEREND – Erixoutdoor –  Summit Worldwide, een vooruitstrevend en innovatieve fabrikant van frame loze skibrillen, komt dit jaar met een primeur. “Een van de snelste lens wisselsysteem ter wereld”.
Met een 10-punts magnetische systeem kunt u in binnen 5 seconde uw zonne- naar een slecht weer lens wisselen. Hiermee kun je je innovatieve frame loze goggle zo aanpassen dat je in alle weersomstandigheden perfect zicht hebt. Deze primeur beschikt tevens over een “Quick-clip” hoofdband.
Zoals we gewend zijn van Summit zijn alle goggles uitgevoerd met een dubbele high-performance spiegel lens van polycarbonaat. De binnenzijde van de lens is voorzien van anti-fog coating die in combinatie met geforceerde ventilatie het beslaan van de lens praktisch onmogelijk maakt.
De lenzen zijn sferisch en hebben daardoor rondom een perfect zicht en beschermen uw ogen tegen schadelijke straling (UV400 A/B/C). Door het drielaags anti-allergisch micro-fleece foam past de bril zich perfect aan de vorm van uw gezicht. Door de brede antislip hoofdband blijft de bril goed en veilig blijft zitten, het Quick-clip systeem zorgt dat u de hoofdband snel kunt aanpassen aan de stijl van uw kleding. De Summit Evolve is geschikt voor bijna alle skihelmen. De Evolve wordt als set geleverd inclusief een mooie zwarte hardcase met rits, een micro-fiber opbergzakje (tevens om uw goggle te poetsen) en last but not least een extra “low-light” lens. Met Summit goggles gaat u niet alleen trendy maar ook veilig de piste op met een kraakhelder en panoramisch zicht die snel aan alle omstandigheden aanpasbaar is.
De Summit Evolve is verkrijgbaar bij de betere skispeciaalzaken en gaat € 129,- euro kosten.
Een high-performance bril voor een gunstige prijs.

De Evolve wordt op 30 oktober 2014 gelanceerd op de “ski en snowboard show Earls Court in Londen.
Comfort, zicht, stijl en functionaliteit… Dit is de Summit Evolve!

Erixoutdoor is distributeur voor Summit Worldwide ski- en snowboard brillen. Voor meer informatie bezoekt u www.erixoutdoor

Hardlopen in het donker
De wintertijd gaat weer in!
PURMEREND – Als je overdag geen tijd hebt is het onvermijdelijk dat je dan in het donker gaat hardlopen. Elke hardloper, nordic-walker of andere buitensporter  weet dat je, je voor je eigen veiligheid, goed zichtbaar moet maken. Tijdens het sporten  in het donker gaat het om “zien en gezien worden”. Verlichting is nog niet verplicht voor hardlopers maar bij letsel van deze ‘zwakke verkeersdeelnemers’ korten verzekeraars wel tot 50% op de uitkering als de oorzaak van het ongeval slechte zichtbaarheid was. Beter is het dus om je net als een fietser uit te rusten met een heldere witte of gele voorlamp en een rode achterlamp.

Onlangs heeft Skiwear4all de draagbare verlichting van GoMotion Gear in Nederland op de markt gebracht. Deze verlichting is standaard uitgerust met een heldere compacte witte CREE XM-L LED die een lichtbundel van wel 100 meter geeft. Hiermee zie je niet alleen goed maar wordt je ook goed gezien!
De intensiteit van de LED kan in 3 standen geregeld worden en heeft een verstelbare stralings- en kijkhoek zodat je ook goed de ondergrond waar je op loopt kunt zien. De rode knipper led aan de achterzijde gaat direct aan bij het activeren van de voorlamp. Door het unieke concept van GoMotion draag je de verlichting comfortabel op borst of heuphoogte, hiermee voorkom je het dragen van een zaklamp of een ongemakkelijke lamp op je hoofd.
Er zijn vijf verschillende uitvoeringen, alle voorzien van het ultra lichte en gepatenteerde GoMotion Gear verlichting systeem. Tevens zijn alle GoMotion producten uitgevoerd met het ademende Cool-Mesh materiaal met goed instelbare reflecterende banden. Een aantal modellen hebben zelfs kleine opberg mogelijkheden voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon, mp3 speler of sleutels.
Alle LED-lampen zijn waterbestendig (IPX3) en werken op 3 AA baterijen (inclusief) en hebben een batterij-bijna-op indicatie.  De twee nieuwste GoMotion modellen, de Reactor LightVest en de Fusion LiteBelt zijn verkrijgbaar vanaf eind oktober 2012.
GoMotion Gear “Draagbare verlichting” voor iedereen die graag zijn dag verlengt!
Skiwear4all biedt, hoogwaardige en innovatieve kwaliteitsproducten aan op gebied van buitensport.