Icebug

Nieuw bijErixoutdoor: Het Zweedse trailrunning merk Icebug

Vanaf januari2015 zijn de trailrunning schoenen van het populaire Zweedse merk Icebug ook inNederland verkrijgbaar. Erixoutdoor, distributeur van diverse specialistische outdoormerken,heeft per 1 december 2014 het trailrunning merk Icebug aan zijn portfoliotoegevoegd.

Icebug nu ook in Nederlandverkrijgbaar De Zweedse schoenenfabrikant Icebug is sinds 2001 is gespecialiseerd inschoenen waarmee je op gladde ondergronden niet uitglijdt. Icebug wordtmomenteel al verkocht in Scandinavië, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk,Polen, Amerika en Canada. In Zweden is Icebug marktleider op het gebied van‘traction footwear’, oftewel schoenen met uitstekende grip in modderige, besneeuwdeen/of gladde ondergronden. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 160.000 paarschoenen verkocht. Ook de snel groeiende groep trailrunners in Nederland hoeftvanaf nu niet meer te vrezen dat ze hun sport in de winter niet meer kunnenbeoefenen.

Dynamic studs zorgen voor gevoelvan vrijheid Met een unieke rubber samenstelling die voor uitstekende grip zorgt en dezogenaamde ‘smart studs’, noppen die zich vormen naar de oppervlakte waar je oploopt, geven de schoenen van Icebug je dezelfde vrijheid om te bewegen als opeen normale ondergrond. Zelfs op een ijsbaan geven ze voldoende grip. Hoeharder je loopt en hoe meer druk je uitoefent, hoe beter je grip op deondergrond is.

Icebug is een merk met een missie Icebug is vastberaden met haar (hard)loopschoenen een positieve bijdrage televeren aan de wereld. Icebug is een klein bedrijf en levert ondanks de groeidie ze doormaken uitstekende kwaliteit met behoud van integriteit en passievoor het product.

De doelstelling van Icebug is om in 2020 een miljoen paar schoenen tehebben geproduceerd. De motivatie hierachter is niet zozeer de groei zelf, maarhet effect van een miljoen mensen die met deze schoenen nog meer genieten vanhet buiten kunnen sporten: “We’re sure that it improves the quality of their livesat least a little bit.”

Icebug is te koop bij onze dealers